Carola fotografeert: portretten

Op deze pagina zie een selectie uit de portretfoto’s die ik heb gemaakt. Je kunt op de foto’s klikken om ze in een grotere versie te zien.

 

Karen Bruinsma

Dit is Karen Bruinsma, ze maakt op zeer professionele wijze vilt van wol en zijde. Dat kun je wel zien aan haar bijzondere sieraad en hoedje. Grapjes maken tijdens het fotograferen is leuk, want lachen ontspant.

Als ik je van diverse kanten fotografeer, krijg je letterlijk kanten van jezelf te zien, die je normaal nooit ziet. En zo leer je jezelf nóg beter kennen. Karen’s website heet De Viltkamer.

 

Fanny van der Horst

Met haar mocht ik een hele middag spelen in het bos! Fanny had foto’s nodig voor haar artikel in het bronnenboek van A3 uitgeverij. Fanny had weinig problemen om gefotografeerd te worden. Het plezier is voelbaar in de foto’s.

Als je ontspannen genoeg bent komen jouw kenmerkende trekjes naar boven. Zoals het charmante, scheve lachje van deze Alchemista. En zie ook eens, wat een andere kleur kleding kan doen. De sfeer verandert meteen van uitbundig naar ingetogen.

Fanny geeft cursussen lichtkracht en begeleidt vrouwen bij het staan in hun kracht. Haar website draagt haar eigen naam.

 

Marijke van Loon

Kleurendeskundige, gespecialiseerd in het ontwikkelen van kleur- en belevingsontwerpen van het in- en exterieur van de bebouwde omgeving. Ik mocht haar als oefening fotograferen. Ze fotografeert zelf ook! Ook hier zie je de sfeer veranderen als de kleuren van de kleding wisselen. Er komt een ander aspect naar voren.

Deze dame praat met haar handen. Als je haar vraagt naar haar werk, wordt ze enthousiast en vertelt met veel mimiek! En in dit geval vind ik het detail van de handen toepasselijk.

De website van Marijke vind je hier.

 

Ingrid ten Boske

Een kwartiertje fotograferen als oefenopdracht, daar kwam Ingrid voor mijn lens. Je kunt wel zien dat ik niet alleen naar haar heb gekeken, maar ook gespeeld met het licht. Een kwartier is natuurlijk erg kort, om iemand op haar gemak te stellen.  Anyway, ze vond de foto’s gelukkig wel mooi.

Ingrid geeft flow trainingen en schrijft een boek met een interessant onderwerp: Sjamanisme en de Wet van de aantrekkingskracht.

 

Gaja Beukers

Ook voor deze foto’s was er een kwartiertje. Als oefening. Gaja heeft een heel interessant beroep, ze weet alles van Raw Food en geeft workshops voor wie dat ook wil leren! Ze woont nu tijdelijk in Zweden.

 

Katrien Tegov en Vrouwe Berthe

Ze vond het echt heel spannend om gefotografeerd te worden. We hebben veel tijd uitgetrokken en aan het eind van onze wandeling gingen we even langs bij Vrouwe Berthe van IJsselstein. Lekker makkelijk, als je ‘onderwerp’ gewoon blijft staan, zou je denken. Maar brons heeft zo z’n egen uitdagingen qua fotografie. Het wordt al gauw te donker.

Vrouwe Berthe belichaamt voor mij de kracht van vrouwen en daarom sluit ik deze verzameling af met haar beeld. Het beeldje kwam er door het koor ‘Amuse’. Je vind haar in het Kronenburgplantsoen in IJsselstein, op de hoek van de Kasteellaan. Meer over Berthe vind je hier. Berthe is ook op facebook actief.

 

Wil je ook mooie foto’s van jezelf?

Je kunt bij mij een profielshoot (of een wat langere shoot) bespreken. Dus wil je mooie (profiel)foto’s voor je sociale media profielen? Kijk even bij Diensten voor de details.

 

Geef een reactie