Vindbaarheid verbeteren met de Yoast WordPress SEO plugin

Mooi. Je website is opgeleverd. Je hebt een lesje gekregen in het ‘besturen’ van je dashboard in WordPress. Je weet hoe je een bericht schrijft, een foto plaatst. En dan ga je na een paar dagen jouw zoektermen of je naam eens intoetsen in Google!

Sta je dan meteen bovenaan? Was het maar zo simpel. Gelukkig is je website uitgerust met een aantal plugins, die handige dingen doen, zonder dat er urenlang voor hoefde te worden geprogrammeerd (en daardoor werd jij niet verder op kosten gejaagd..). Op het gebied van SEO (Search Engine Optimization, zoekmachineoptimalisatie) is dat de Yoast WordPress SEO Plugin.

Goede informatie over de Yoast WordPress SEO Plugin

Ik wil je graag voorstellen aan de handige mogelijkheiden van de plugin. En maakte al aanstalten om een lijvig blog te schrijven… Tot ik zojuist een paar fijne blogs ontdekte waar het allemaal al in staat! Kan ik vandaag lekker lui zijn… en je voorstellen aan Nathan Veenstra:

Yoast WordPress SEO Plugin, de voor- en nadelen

Pagina-analyse met de Yoast WordPress SEO Plugin

Zelf gebruik ik die plugin ook voor mijn eigen sites en ik merk dat het werkt. Nu is het wel een enorme hoeveelheid werk om iedere pagina van je site op die manier door te nemen en te herschrijven. Ik doe dat alleen voor pagina’s die ik het allerbelangrijkst vind voor de resultaten in Google. Dit geldt natuurlijk ook voor andere zoekmachines, maar tegenwoordig heeft Google wel een marktaandeel van 93%!

Waarom wil je gevonden worden in Google?

Een algemeen blog over waarom je in Google gevonden zou willen worden en hoe je daarvoor de eerste aanzet doet vind je hier.

Schrijf wél voor jouw publiek

Een perfecte SEO behalen kan leuk zijn, en zelfs een sport… maar het allerbelangrijkst is dat je schrijft voor JOUW publiek. De lezer moet een goed gevoel overhouden aan je blogs. Het moet nuttig, leuk, ontroerend, grappig of leerzaam zijn. Bedenk dus goed waar jouw publiek behoefte aan heeft. Dat Yoast niet alle bolletjes groen kleurt, is dan helemaal niet zo erg!

Na het koekiemonster zie je een schermafdruk van de analyse van deze pagina. Dat was voórdat ik de schermafdruk erin zette.

Cookie-Monster-Google-doo-001

 

Yoast WordPress SEO Plugin Pagina-analyse

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Edit 26-9-2014: Nathan schreef zojuist nóg een informatief blog, waaruit blijkt dat er ook met afbeeldingen nog wel wat voordeel valt te behalen. Ik durf te wedden dat er iets in staat wat jij nog niet wist.

3 Replies to “Vindbaarheid verbeteren met de Yoast WordPress SEO plugin”

 1. Nathan Veenstra schreef:

  Leuk verhaal Carola. En dank voor al die veren 😉

  Binnenkort een blog over een optimalisatieslag die vaak nog gemist wordt: afbeeldingen. Yoast vermeldt namelijk wel de alt-tag van de afbeelding als factor, maar vergeet nog een heel belangrijk element waar voor velen nog winst op te behalen valt.

  Daarover binnenkort dus meer!

  Groeten, Nathan

 2. Nathan Veenstra schreef:

  Het was even buffelen, maar het blog is af. Oef, een oranje bolletje! Ai, gaat dit niet scoren in de zoekmachines dan? 😉

  Zonder gein: blogs schrijf ik niet voor de vindbaarheid. Die zijn er om informatie te delen. En vindbaarheid is dan leuk, maar niet noodzakelijk wat mij betreft.

  Hierbij: https://www.letterzaken.nl/afbeeldingen-website-optimaliseren-seo-quick-win/

  Ik ben benieuwd of je er iets uit haalt wat je nog niet wist.

Geef een reactie